Başkanımız "Ağaçla Bir Ömür" Sergisini Gezdi.

01 Nisan 2021 - 07:16

İstanbul sahne, perde, film, eğlence yerleri esnaf ve sanatkarlar odası başkanı Terlan Kaya, Ümraniye Marangozlar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı ahşap sanatının usta ismi Suat Yazıcı'nın 40 yıllık çalışmalarını bir araya getiren 'Ağaçla Bir Ömür' sergisini gezdi.


Ümraniye Marangozlar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı ahşap sanatının usta ismi Suat Yazıcı’nın 40 yıllık çalışmalarını bir araya getiren “Ağaçla Bir Ömür” sergisi ve kitabı, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları birliği ve Üsküdar Belediyesi iş birliğinde sanatseverlerle buluştu. 3 Nisan 2021 tarihine kadar Nevmekân Sahil’de açılan sergide ziyaretçiler, Türk geleneğinde önemli bir yere sahip olan ahşap sanatının başarılı örneklerine tanıklık etmeye devam ediyorlar.

Suat Yazıcı, ülkemizin önde gelen ahşap sanatkârlarından biri. Fütüvvet ahlâkını Ahilik usul ve erkânıyla asliyet ve terkip şuuru içerisinde harmanlamayı başaran Suat Usta yarım asra yaklaşan bilgi ve tecrübe birikimiyle ülkemizin en önde gelen ahşap oyma ustalarından biri.  Ustaların ustası, Ahi Babası…

Suat Usta’nın elinden çıkan kavukluklardan tavan göbeklerine, tablolardan çalışma masalarına ve rahlelere kadar yüzlerce eser bulundukları ortamda irfanımızın güzelliklerini ortaya koyarken eserleri filmlere ilham kaynağı oluyor.

Ahşap oyma alanında hem alaylı hem de mektepli ender ustalardan biri olan Suat Yazıcı, Bingöl Sanat Okulu AĞAÇ İŞLERİ bölümünü birincilikle bitirmiş. Ankara Yüksek Teknik Öğretmen Okulu’ndaki tahsil yıllarında da öğretmenleri nezdinde mütemadiyen örnek öğrenci olarak öne çıkmış.

Ahşap oymanın hemen her alanında olduğu kadar el işçiliği mobilyalar, ofis aksesuarları, oyma/kabartma dekoratif eşyalar konusunda ülkemizin medar-ı iftiharı olan sanatkâr 2017 yılında İstanbul’un Ahisi seçilmişti.

Ümraniye Marangozlar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı ahşap sanatının usta ismi Suat Yazıcı’nın açtığı “Ağaçla Bir Ömür” sergisinde aynı birliğe bağlı İstanbul sahne, perde, film, eğlence yerleri esnaf ve sanatkarlar odası başkanı Terlan Kaya yalnız bırakmadı.

 Ahşap sanatının usta ismi Suat Yazıcı ile tüm eserleri birlikte gezen Kaya, usta dan “Ağaçla Bir Ömür” yolculuğunun anılarını ve çalışmaların hikayelerini dinledi. Eserler karşısında hayranlığını söylen başkan Kaya, “sizin gibi değerlerimiz göğsümüzü kabartıyor, aynı birlikte yer alıyor olmaktan da onur duyuyorum ”dedi.

Ümraniye Marangozlar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı ahşap sanatının usta ismi Suat Yazıcı, “ Başkanım sanatçılar odası başkanı olarak farkındalığınızı gösterdiniz, beni ziyaretinizle onurlandırdınız. İstanbul esnaf ve sanatkarları odaları birliğinde 147 oda ve başkanı var, açıkça söyleyim hepsini burada görmek isterdim, başkanı olduğum oda üyelerimi bura da görmek beni mutlu ederdi, hizmet verdiğim Ümraniye ilçesinin ileri gelenlerini görmek isterdim ama maalesef göremedim, keşke sanat biraz ilgilerini çekseydi.
 Üsküdar belediye başkanı Hilmi Türkmen çok yakın ilgilendi, sanatkâra büyük değer veriyor, Üsküdarlı işadamları, Üsküdarlılar büyük ilgi gösterdiler, gerçekten çok mutlu oldum ”dedi.
Anı defterini imzalayan İstanbul sahne, perde, film, eğlence yerleri esnaf sanatkarlar odası başkanı Terlan Kaya,ya  Suat Yazıcı “Ağaçla Bir Ömür ”kitabını imzaladı

Ümraniye Marangozlar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı ahşap sanatının usta ismi Suat Yazıcı’nın açtığı “Ağaçla Bir Ömür” sergisi Üsküdar sahilde Nevmekan’da 3 Nisan 2021 ye kadar açık.

Haber: Bahadır VEFA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haber::istanbulflash.com
https://www.istanbulflash.com/sanatcilar-odasi-baskani-kaya-agacla-bir-omur-sergisini-gezdi/5152/