İstanbul Sahne Perde Film Eğlence Yerleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası

İstanbul il sınırları içerisinde faaliyet göstermektedir.

02.12.1988 yılında İstanbul Sahne Perde Film Eğlence Yerleri Esnaf ve Sanatkarlar Derneği olarak Beyoğlu'nda kurulmuştur.

ilk Başkan Bestekar,Müzisyen,Oyuncu Mehmet Nevzat EKMEKÇİOĞLU olmuştur.

• 09.05.1991 tarihli 507 Sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Kanunu gereğince dernek Unvanından Oda unvanına geçmiştir.

08.03.1996 yılında yapılan genel kurul sonrası Odanın Başkanı Ali Orhan ÖZHAN olmuştur. 17.06.2005 yılında vefat etmiştir.

17.06.2005 tarihinde Ali Orhan ÖZHAN'ın yerine Hüseyin Erkan MISIRLIOĞLU gelmiştir.
    2010 yılı Ocak Şubat Mart aylarında yapılması gereken olağan genel kurul toplantısının icra edilememesi nedeniyle İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinden kayyum heyeti atanmıştır. Oda Merkezi Bakırköy'e taşınmıştır.

• 16.03.2018 tarihinde Odanın Kayyum heyetinde bulunan Terlan KAYA, 28.04.2018 tarihinde yapılan olağan üstü genel kurul da Başkan seçilmiştir. Uzun yıllar ihmal edilen İstanbul Sahne Perde Film Eğlence Yerleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Terlan KAYA’nın göreve gelmesiyle eksiklikler giderilerek hızlı bir şekilde Esnaf ve Sanatkarlarımızın sorun ve çözümlerine dönük çalışmalarına devam etmektedir.

İstanbul Sahne Perde Film Eğlence Yerleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği‘ne (İSTESOB), Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu  (TESK)' e  bağlıdır.
  • Hamdi ALKAN, Cem YILMAZ, Cihan ÜNAL, Beyazıt ÖZTÜRK, Hülya AVŞAR, Atilla TAŞ, Kenan DOĞULU, Orhan BALTACI (Doğuş), Nadide SULTAN, Rober HATEMO, Sezen AKSU, Ceyda DÜVENCİ, Süheyl UYGUR, Behzat UYGUR, Süha UYGUR, Mahmut Mazhar ALANSON, Teoman YAKUPOĞLU, Aydoğan TEMEL, Mustafa ALABORA, Mehmet Ali ALABORA, Sertap ERENER gibi birçok sanatçımız Odamızın üyesidir.

AZİZ MAHMUD HÜDAİ MAHALLESİ HALK CADDESİ NO: 80/1 ÜSKÜDAR/İSTANBUL